diemerpolderweg

Golf bekeuringen van tijdelijke flitspaal in Diemen Noord

Een flink aantal bewoners van Diemen zijn de afgelopen weken geflitst door een tijdelijke, mobiele flitspaal op de Diemerpolderweg in Diemen-Noord. De gemelde boetes lopen op tot 166 euro terwijl sommigen op Facebook melden ´meerdere bekeuringen in de bus te hebben gekregen.´ De flitspaal staat tussen de aansluiting van de Vogelweg en het Shell tankstation. Een woordvoerder van de gemeente verklaart: ‘’De flitspaal op de Diemerpolderweg is onlangs in goed onderling overleg tussen politie, OM en gemeente geplaatst. De bedoeling is te zorgen dat automobilisten zich beter aan de maximumsnelheid van 50 km per uur houden. In de buurt van die plek zien we met enige regelmaat verkeersonveilige situaties of ongelukken door te hard rijdende auto’s. We hopen dat de flitspaal helpt om de veiligheid te verbeteren. De flitspaal staat er niet permanent, maar wordt afwisselend weggehaald en teruggeplaatst.’’ Over aantallen en hoogte van boetes kan de gemeente niets zeggen, dat is een zaak van het OM en het CJIB.