Vier verdachten gepakt bij inval drugswoning in Diemen

De politie heeft woensdagochtend vier verdachten aangehouden bij een inval in een woning aan de Rode Kruislaan in Diemen waar drugs en geld werden aangetroffen. Twee verdachten van 21 en 35 jaar zijn woonachtig in Diemen, een 44- en een 48-jarige verdachte hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De Ondersteuningsgroep (OG) viel de woning rond 6 uur binnen. Drie verdachten worden direct in de woning aangehouden. Een vierde verdachte ging er vandoor en sprong van balkon naar balkon. Tijdens zijn vlucht ontdeed hij zich van diverse (drugs)pakketten door ze in de naastgelegen vijver en bosschages te gooien. Hij kon worden aangehouden toen hij van twee hoog naar beneden viel, op het balkon van de lager gelegen verdieping terecht kwam en gewond raakte. Deze verdachte is onder bewaking van het OG naar het ziekenhuis vervoerd. Na controle is hij overgebracht naar het cellencomplex en daar ingesloten voor nader onderzoek. De (drugs)pakketten zijn uit het water en de bosschages gehaald en zullen op inhoud worden onderzocht.