Drugswoning Rode Kruislaan Diemen na inval politie gesloten

De woning aan de Rode Kruislaan in Diemen waar de politie woensdagochtend na een inval geld en drugs vond en vier verdachten heeft aangehouden, waarvan één na een vlucht over balkons, is op last van burgemeester Boog gesloten.  Door de (tijdelijke) sluiting van de woning zijn de criminele en brandgevaarlijke activiteiten gestopt en kan het huurcontract snel worden ontbonden. Zo kan de woning snel weer verhuurd worden aan echte woningzoekenden. In Diemen werken gemeente en politie actief samen om criminele activiteiten in woningen en bedrijfspanden te stoppen. “Door meldingen van verdachte situaties en gerichte controles van handhavers en politie kunnen veel misstanden worden aangepakt. Wij wijzen eigenaren en verhuurders ook regelmatig op hun verantwoordelijkheid om te voorkomen dat criminelen hun panden kunnen huren, bijvoorbeeld door huurders beter te screenen en regelmatig het gebruik van panden te controleren”, aldus Boog.