Diemen op twee na aantrekkelijkste woonplaats in Nederland

Diemen is de op Amsterdam en buurgemeente Ouder-Amstel/Duivendrecht na aantrekkelijkste gemeente om in te wonen in heel Nederland. Dat blijkt uit een index over de woonaantrekkelijkheid die is opgesteld door Atlas Research. Sinds vorig jaar worden niet alleen de vijftig grootste steden maar alle gemeenten in ons land beoordeeld op basis van kenmerken zoals bereikbaarheid, woonomgeving, veiligheid en voorzieningen. ´´Het gaat dus niet om een enquête naar persoonlijke meningen maar op basis van feitelijk woongedrag,´´ aldus de onderzoekers. Diemen haalt daarbij een derde plaats, vooral vanwege de voordelen als randgemeente van Amsterdam wat ook geldt voor de nummer twee Ouder-Amstel en voor Amstelveen dat op de vierde plaats staat. Amsterdam heeft de meest aantrekkelijke mix van locatiekenmerken: een zeer goede bereikbaarheid in combinatie met een ongeëvenaard voorzieningenaanbod. In hun beslissing waar te wonen wegen mensen veiligheid, waar Amsterdam een stuk minder op scoort, minder zwaar mee.