Diemen Nieuws

Gemeente Diemen stuurt berichten over buurt per mail

De gemeente Diemen stuurt bewoners sinds kort een email over ontwikkelingen in de eigen buurt. Dat gaat bijvoorbeeld over het plaatsen van dakkapellen, kappen van bomen, werkzaamheden en dergelijke. ‘’Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Binnenkort kunt u deze elke week via de e-mail ontvangen Met deze e-mail wil de overheid u beter informeren over zaken die spelen in uw eigen buurt. Ook wordt het hiermee duidelijk hoe u inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt indienen,’’ aldus de gemeente Diemen. Iedere inwoner van Nederland van 25 jaar en ouder waarvan het e-mailadres bekend is bij Mijn Overheid krijgt eerst een welkomstmail. Via Mijn Overheid kan men instellen hoe vaak men de e-mail wil ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Enkele bewoners blijken, vanwege de onverwachte mails, bezorgd dat het om ongevraagde phishing mails gaat. ‘Controleer daarom altijd eerst de verzender (noreply@overheid.nl) voordat u op een link klikt,’’ benadrukt de gemeente.