Stembureaus

Groenlinks/PvdA grootste in Diemen, PVV nummer twee

GroenLinks/PvdA heeft in Diemen bij de Europese verkiezingen van vorige week donderdag 33,3 procent van de stemmen gehaald en is daarmee op afstand de grootste partij. De combinatie kreeg wel 6,1 procent minder dan bij de EU-verkiezingen in 2019. Op de tweede plaats in Diemen staat de PVV met 13,7 procent, een winst van 10,8 procent. De VVD haalt 9,9 procent, een verlies van 2,7 procent, terwijl D66 met 9,5 procent 1 procent winst wist te behalen. Ook winst was er voor de PvdD met 7,8 procent, een plus van 2,7 procent, terwijl Volt haar aandeel in de stemmen bijna wist te verdubbelen naar 7,4 procent. Forum voor Democratie zakte daarentegen  9,3 procent weg naar 2,3 procent terwijl BBB in Diemen niet meer dan 1,9 procent van de stemmen haalde.