Politie pakt drie jongens kort na straatroof in Diemen

De politie heeft kort na een straatroof op Punt Sniep in Diemen vrijdagochtend drie jonge verdachten aan kunnen houden. Omstreeks 9.10 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw van haar tas zou zijn beroofd door drie jongens. De personen zouden de tas met geweld uit de handen van de vrouw hebben getrokken, waarna ze de wijk in waren gevlucht. De melder twijfelde geen moment en zette de achtervolging in. Oplettende omstanders helpen hem hierbij door aan te wijzen welke kant de verdachten op zijn gevlucht. Na een korte zoektocht zag de melder een jongen staan met de gestolen tas in zijn hand. De politie was inmiddels ter plaatse en trof ook de twee andere jongens aan die voldoen aan het signalement. De drie jongens zijn aangehouden. De verdachten worden verhoord en de politie doet onderzoek