Aanleg nieuw park en P&R-terrein bij station Diemen start

De aanleg van een ´Parkbos´ met een nieuw P&R terrein aan de centrumkant van station Diemen gaat woensdag 26 juni van start. De werkzaamheden duren alles bij elkaar wel een jaar. Het werk begint met het aanleggen van het fietspad en het voorplein bij station Diemen. Hierdoor blijft het station tijdens de aanleg toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Na de zomervakantie wordt gestart met definitieve parkeerplaats (P&R). Tijdens de aanleg blijft de huidige parkeerplaats gedeeltelijk open. Op die manier blijft er ook tijdens de werkzaamheden voldoende parkeergelegenheid voor bewoners en NS reizigers. Het nieuwe P&R terrein wordt betaald parkeren en afgesloten met een slagboom. In het parkbos komen zelf diverse steigers, vlonders en een brug. Om de waterdoorgang te kunnen graven en de benodigde parkeerplekken voor bewoners aan te leggen, moeten nog vier bomen worden gekapt. Het Van Gemertplantsoen krijgt een groene ‘boost’ als na de zomer, van oktober tot april, honderden bomen en struiken worden aangeplant.