Diemer zwemjuf Betty stopt na 60 jaar met les geven

Zwemjuf Betty Verkaik stopt na 60 jaar, waarvan de laatste 23 jaar in Diemen, met les geven. Betty haalde in 1956 haar zwemdiploma, wilde daarna lange tijd geen voet in het zwembad zetten maar dat veranderde toen ze als 16-jarige haar zusje hielp om te leren zwemmen. Daarna zit ze onder meer in demonstratieteams, doet ze aan wedstrijdzwemmen en geeft ’s avonds les in Utrecht bij Den Hommel en later bij Ozebi. Begin jaren ’00 werkt ze bij het gemeentehuis in Diemen, waar ze ook de administratie van het Duran zwembad doet. Wanneer ze terloops vertelt dat ze zwemles geeft, wordt ze gevraagd om in te vallen bij het Duran. Dit is het begin van haar zwembadcarrière in Diemen. Van 2002 tot 2018 werkt ze bij het Duran, en vanaf 2018 bij het AGO zwembad. Betty geeft allerlei kinderen les, van grote groepen schoolzwemmers tot kleine groepjes bij Zwemles op Maat bij het AGO. Op maandag 15 juli neemt ze bescheiden afscheid van het AGO zwembad. Tijdens Zwemles op Maat mogen ouders met hun kind meezwemmen en is er daarna taart.