Pantar baas

Baas Pantar in Diemen ‘verdient te veel’

De directeur van Pantar, dat haar hoofdkantoor heeft in Diemen en in Diemen ook het groenonderhoud verzorgt, verdient te veel. Dat heeft de gemeenteraad van Amsterdam, waar Pantar ook op grote schaal actief is, in een unaniem aangenomen motie uitgesproken. Directeur R. van Krimpen verdiende in 2016 200.948 euro, dat is ruim boven de zogenaamde wethoudersnorm die geldt voor bedrijven die eigendom zijn van gemeenten. Hij heeft overigens de laatste jaren wel afgezien van salarisverhogingen, meldt Het Parool. Diemen en Amsterdam hebben de laatste jaren fors moeten bijspringen om tekorten te dichten bij Pantar. Die organisatie maakt momenteel met Amsterdam nieuwe werkafspraken en de raad van Amsterdam vindt dat een goed moment om ook het salaris van de directeur te verlagen.