Parkeeroverlast School

Politie pakt parkeren bij school De Sniep aan

De politie van Diemen treedt op tegen parkeeroverlast van ouders die hun kinderen komen brengen of halen bij de basisschool aan Kriekenoord in Plantage de Sniep. Dat gebeurt naar aanleiding van aanhoudende klachten van omwonenden. ‘’De wijkagent van Kriekenoord heeft na de klachten actie ondernomen. In samenwerking met gemeente Diemen hebben wij meerdere ochtenden controles uitgevoerd rondom Kriekenoord. De tijd van waarschuwen is voorbij en zo wordt er nu ‘repressief’ opgetreden. Dit houdt in dat het foutief parkeren bestraft wordt met een bekeuring,’’ aldus politie Diemen. De politie vraagt om klachten, bijvoorbeeld over een tekort aan parkeerplaatsen, te melden bij de gemeente. Overigens doen zich ook bij andere scholen in Diemen, met name bij De Ark, regelmatig klachten voor over het parkeergedrag.