formateur diemen

Formateur Diemen praat met alle partijen

Formateur Ruud Grondel van GroenLinks Diemen gaat samen met die partij met delegaties van alle andere partijen in de gemeenteraad praten over de vorming van een nieuw college van wethouders. Hij wil daarbij ingaan op de eerder door de partijen aangegeven prioriteiten. Ook wil Grondel weten welke coalitie zij logisch vinden en welke de voorkeur heeft. Ook vraagt hij de raadsfracties of ze partijen uitsluiten voor de coalitievorming. Zijn laatste specifieke vraag is ‘’Hoe beoordeelt uw fractie het financieel perspectief van de gemeente?’’ De Diemense formateur hoopt begin volgende week aan te kunnen geven welke coalitie in eerste instantie onderzocht kan worden. Uit een eerdere discussie in de nieuwe gemeenteraad is gebleken dat de huidige coalitiepartijen neigen naar voortzetting van een college met GroenLinks, D66 en PvdA hoewel samenwerking met de VVD in één of andere combinatie ook niet wordt uitgesloten.