veel overtredingen Diemen

Politie zet bijna 100 scooters op rollenbank

De politie van Diemen heeft deze week een grote controle gehouden op scooters. Dat gebeurde onder meer op de Vogelweg in Diemen-Noord en op enkele locaties elders in de gemeente. Bij de actie werden ook een aantal motoragenten ingezet. In totaal werden 97 scooters aan de kant gezet, waarvan een groot deel ook op de rollenbank werd gecontroleerd. In 23 gevallen, dus bijna één op de vier scooters, deelde de politie een WOK-melding uit. Dat wil zeggen dat het voertuig niet aan de wettelijke eisen voldoet en na aanpassingen opnieuw gekeurd moet worden. Verder reden twee mensen zonder rijbewijs, werden twee scooters in beslag genomen wegens een snelheidsbegrenzer en werd één berijder aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs en het bezit van drugs.