de Sniep

Straten in De Sniep Diemen blijven nog dicht

De Trekschuit en de Wissel, twee straten in Plantage de Sniep in Diemen, moeten voorlopig niet opengesteld worden voor autoverkeer. Dat vindt een meerderheid van de gemeenteraad. Die komt daarmee tegemoet komt aan verzoekschriften van bewoners van beide straten die vanwege de veiligheid van kinderen geen doorgaand autoverkeer willen. B&W hadden voorgesteld om de straten wel open te stellen teneinde verkeer in de Sniep eerlijk te verdelen over de vier beschikbare routes, inclusief de Sportlaan en het Pontveer, maar daar wil de raadsmeerderheid – inclusief coalitiepartij D66 – pas later over beslissen. Of de Trekschuit en de Wissel inderdaad voorlopig dicht blijven is nog niet zeker omdat verkeersbesluiten uiteindelijk door B&W worden genomen en de raad slechts een mening af kan geven.