Hakenkruizen

Diemen beklad met reeks hakenkruizen

De afgelopen dagen zijn op gebouwen, stoeptegels en paaltjes op verschillende plaatsen in Diemen-Noord en -Centrum hakenkruizen en jodensterren aangetroffen. De tekens zijn met vetkrijt aangebracht tussen de Vogelweg en het station Diemen-Centrum, meldt de politie. ‘’Wij hebben het vermoeden dat de dader jong is en dat hij woonachtig is in Diemen,’’ aldus de politie. ‘’Het aanbrengen van dergelijke tekens is strafbaar maar ook aanstootgevend voor de bewoners van deze gebieden en discriminerend voor de bevolkingsgroepen die hiermee worden geconfronteerd. Wij willen dan ook graag mensen aanspreken die iets af weten van deze bekladdingen. Daarnaast willen wij alle ouders oproepen dit onderwerp bespreekbaar te maken met hun kinderen.’’ De bekladdingen zijn inmiddels verwijderd door medewerkers van de gemeente Diemen.