Gemeente Diemen

Veel bijval voor Boog over ‘Diemen moet blijven’

Burgemeester Erik Boog van Diemen krijgt op Facebook veel bijval voor zijn betoog dat Diemen een zelfstandige gemeente moet blijven. ‘Diemen blijft Diemen’, ‘Helemaal eens met onze burgemeester’, ‘Goed gesproken’ en ‘Zo mogen we het horen’ zijn slechts enkele van de inmiddels bijna dertig zonder uitzondering positieve reacties. Boog zelf krijgt veel lof: ‘We hebben een goede burgemeester, verandering brengt vaak geen verbetering’, ‘Geweldig goed geschreven’ en ‘Hear Hear Mayor’ wordt hem toegeroepen. De conclusie van één van de Diemenaren: ‘Als wij als bewoners en gemeente Diemen goed samen blijven werken krijgen ze ons niet klein. Diemen moet Diemen blijven’. Burgemeester Boog schreef zijn duidelijke verhaal naar aanleiding van ideeën in Amstelveen om die gemeente met Uithoorn, Aalsmeer en Ouder-Amstel samen te voegen maar Duivendrecht dan maar samen met Diemen bij Amsterdam onder te brengen.