GroenLinks kritisch over plan biomassacentrale Diemen

De raadsfractie van GroenLinks Diemen is bezorgd over het plan van Nuon om een biomassacentrale te bouwen op haar locatie in Diemen. GroenLinks wijst er op dat de milieu-organisatie Amsterdam Fossielvrij tegen het plan is omdat het project niet duurzaam genoeg is. ‘’Hoe kijkt het college aan tegen de bezwaren zoals geuit door Amsterdam Fossielvrij, daarin gesteund door prominente wetenschappers?’’ aldus de fractie in schriftelijke vragen. GroenLinks wil ook weten wie over het project beslist en of dat binnen een bepaalde termijn moet gebeuren. ‘’Wat onderneemt het college op dit moment om helderheid te krijgen over de voors en tegens van dit project?’’ GroenLinks suggereert de beslissing voorlopig uit te stellen gezien alle discussies die er rond het Klimaatakkoord en in Brussel aan de gang zijn over biomassacentrales.