Politie Diemen

Politie vermoedt link aanvallen Diemen en Bijlmer

De politie van Diemen/Amsterdam vermoedt dat de beschieting van en het werpen van een handgranaat naar een woning aan de Trekschuit in Plantage de Sniep in Diemen en een soortgelijke aanval bij een winkelpand aan de Karspeldreef in Amsterdam Zuid-Oost met elkaar te maken hebben. De aanslag in de Bijlmer vond plaats in de nacht van 5 op 6 juni, die in Diemen op 29 juni ’s morgens rond drie uur. De politie, die nog niet eerder informatie heeft verstrekt over de aanval in Diemen, heeft nu camerabeelden vrijgegeven van beide aanvallen met een oproep aan getuigen of mensen die informatie hebben zich te melden. Burgemeester Boog van Diemen heeft kort na het incident de hoofdbewoner van het pand aan de Trekschuit een gebiedsverbod opgelegd.