Sinterklaas Diemen

Sinterklaas komt op 17 november in Diemen aan

Sinterklaas komt op zaterdag 17 november aan in Diemen. Op de Loswal beginnen om half tien de pieten met hun festijn met muziek en danspieten. Sinterklaas met zijn Pieten zullen om ongeveer half elf per boot bij de Loswal aankomen en daar worden verwelkomd door burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Nilaya Holwijn. De Sint en zijn gevolg gaan daarna eerst per brandweerauto naar het Diemerplein. Daar wordt hij welkom geheten door de voorzitter van de winkeliersvereniging waarna de Sint er enige tijd zal doorbrengen. Tussen elf en één uur zijn er ook ballonnenpieten op het Diemerplein en is er voor iedereen gratis koffie, thee en warme chocolademelk van Albert Heijn. Ook vinden er binnen en buiten verschillende activiteiten plaats. Na een tweede kort bezoek van de Sint vertrekt hij naar winkelcentrum Gruttoplein in Diemen-Noord waar hij rond half twee wordt verwacht. Vervolgens komt de Sint rond kwart over twee ook nog bij winkelcentrum Diemen-Zuid om de kinderen daar een handje te schudden.