Gemeentehuis Diemen

Diemen wil ‘graag’ windmolens in het Diemerbos

B&W van Diemen zijn er voorstander van dat er windmolens worden geplaatst in het Diemerbos. Dat blijkt uit een opmerking van wethouder voor milieu Jorrit Nuijens op Twitter. Hij reageert daarmee op een brief van Natuurmonumenten waarin die organisatie er bij de Tweede Kamer op aandringt geen windmolens in natuurgebieden neer te zetten ‘in het belang van wilde dieren en planten en van alle Nederlanders die natuur en mooie landschappen een warm hart toedragen’. Nuijens wijst dat pleidooi af: ‘’Wie voor de natuur én klimaat knokt weet: dit standpunt is onhoudbaar, als je kijkt naar de bebouwingsdichtheid van een groot deel van ons land en het ruimtebeslag van schone energie. Ons college wil, met behoud van natuurwaarden uiteraard, graag windmolens in het Diemerbos!’’.