Bird Brewery heeft financiering project Diemen rond

Bird Brewery, de microbrouwerij die een proeflokaal en horecabedrijf wil starten bij het Diemerbos in Diemen, heeft de crowdfunding rond. Vóór de sluitdatum van 31 december is de minimaal vereiste half miljoen euro toegezegd. Op 28 december stond de teller inmiddels al op 558.226 euro. Meer dan 400 geïnteresseerden hebben gemiddeld 1.301 euro geïnvesteerd in het project. Hen is een nominaal jaarrendement van vier procent en over de gehele looptijd van de lening een totaalrendement van 24 procent toegezegd. Bird Brewery wil nu volgend jaar beginnen met de bouw van het proeflokaal met bibliotheek, keuken, brouwlab en andere faciliteiten. Om verdere uitbreiding van het project met onder meer een evenementenruimte mogelijk te maken zou nog eens een goede 250.000 euro nodig zijn.