Brandweer

Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Diemen

Brandweerman Sjaak Groot, die al twintig jaar actief is bij de vrijwillige brandweer van Diemen, is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Erik Boog spelde hem zondagmiddag de koninklijke onderscheiding op in de brandweerkazerne tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vrijwillige Brandweervereniging Diemen In Aller Belang. ‘’Zijn passie voor het brandweerwerk en zijn betrokkenheid bij het vak zijn groot. Sjaak wilde als kind al bij de brandweer en zijn activiteiten begonnen bij de jeugdbrandweer van Amstelveen. Sinds 1999 is hij actief bij de brandweer van Diemen,’’ aldus Boog. Groot is tegenwoordig bevelvoerder en sinds vorig jaar ook lid van het Bedrijfs Opvang Team dat zich bezig houdt met de nazorg van brandweerlieden na ernstige incidenten. ‘’Het is heel bijzonder dat Sjaak zich al twintig jaar belangeloos inzet voor de veiligheid van alle Diemenaren. Dat verdient onze waardering en erkenning,’’ stelt de burgemeester.