SV Diemen

Plannen voor sportvelden Diemen gaan van tafel

Het plan om honkbalclub TIW Survivors naar Amsterdam te verhuizen en zo op Sportpark Diemen plaats te maken voor twee hockeyvelden en een nieuw veld voor SV Diemen gaat voorlopig van tafel. Het voorstel stond voor volgende week op de agenda voor de gemeenteraad maar gaat daar nu van af. Dat is nodig omdat de gemeente Amsterdam heeft laten weten dat de komst van TIW Survivors naar Sportpark Middenmeer en het daar samen gebruiken van de velden van OVVO toch nog op problemen sluit. Dat zou blijken uit een rapport van de honk- en softbalbonden. Wethouder Jeroen Klaasse van sportzaken is hogelijk verbaasd over de gang van zaken: ‘’Wij dachten dat we met de gemeente Amsterdam goede afspraken hadden gemaakt maar daar wordt op het laatste moment volkomen onverwachts alsnog een streep door gehaald.’’ Door de ontstane situatie ‘zitten we nu wel met een probleem om ruimte te vinden voor hockeyvelden’, aldus Klaasse. De voorzitter van SV Diemen reageerde al eerder op Twitter verbijsterd: ‘’Het kan toch niet waar zijn dat de gemeente draait en dat Amsterdam zijn oren laat hangen naar een gekleurd rapport. De grootste club van Diemen is het slachtoffer.’’