diemerkrant

Nuijens: Diemen kon hoge huren niet tegen houden

De gemeente Diemen heeft niet de middelen gehad om te voorkomen dat in de nieuwbouwwijk Holland Park nu voor nieuwe woningen huren tot 2.200 euro per maand worden gevraagd. Dat stelt wethouder Jorrit Nuijens in reactie op een bericht op diemerkrant.nl ‘’Het is heel erg moeilijk voor de gemeente, die anders dan in Amsterdam nauwelijks grondeigenaar is, om sociale huur af te dwingen op niet gemeentelijke grond. Echter, op de gemeentelijke kavels die in reserve zijn gehouden tot de magere tijden voorbij waren worden de komende jaren minimaal 1.185 sociale huurwoningen gebouwd en rond de 600 middenhuurwoningen.’’ Nuijens erkent wel dat er van die huurwoningen maar 250 voor Diemenaren zijn. ‘’Die 250 is iets om trots op te zijn,’’ aldus de wethouder. Als daar meer van gereserveerd zouden worden voor inwoners van Diemen dan moet de gemeente uit Woningnet stappen. ‘’Daar hebben Diemenaren meer nadeel van want dan kunnen ze niet terecht in Amsterdam of Almere.’’ Het bericht over de hoge huren in Diemense nieuwbouw roept verder veel – meest afwijzende – reacties op op Facebook pagina’s van en over Diemen.