Veel ongevallen op knooppunt bij Diemen-Noord

Op de aansluiting van de A1 naar de ringweg A10-Oost bij Diemen-Noord hebben vorige jaar 36 aanrijdingen plaatsgevonden. Dat is een sterke stijging vergeleken met de jaren 2010 tot 2012 toen er op dit traject gemiddeld niet meer dan twaalf keer per jaar een botsing werd genoteerd. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Incident Management Nederland waarin verzekeraars en wegbeheerders samenwerken. Dit stuk snelweg behoort daarmee ook tot één van de gevaarlijkste en meest risicovolle van Nederland. Bij veel aanrijdingen op dit stuk weg tussen de oprit van de A1 bij de Diemerpolderweg en de afrit richting Diemen/Watergraafsmeer van de A10 gaat het om automobilisten die de scherpe en met waarschuwingsborden aangegeven bocht met te hoge snelheid nemen. Bij een aantal botsingen bij Diemen zijn ook gewonden gevallen.