Buurgemeente Diemen wil biomassacentrale stoppen

De gemeente Gooise Meren, waar Muiden toe behoort, maakt zich zorgen om de komst van een biomassacentrale in Diemen en wil de bouw ervan mogelijk tegenhouden. De centrale zou moeten komen bij Nuon in Over-Diemen vlak achter de in Muiden gelegen Maxis en zo goed als naast nieuwe woningen die momenteel in Gooise Meren worden gebouwd. Die gemeente is, volgens een verklaring aan de raad, echter zowel door de gemeente Diemen als de provincie Noord-Holland niet actief geïnformeerd over de plannen. “De zorg voor de gezondheid van onze inwoners weegt zwaar. Het is niet verstandig om goedkeuring te geven aan de bouw van een biomassacentrale, zolang er geen afdoende garanties zijn omtrent de schadelijke milieuaspecten,” schrijven B&W van Gooise Meren. Het college zal op korte termijn contact opnemen met Diemen ‘zodat we op de hoogte zijn van de ontwikkelingen rondom de centrale en onze positie kunnen bepalen.’ De gemeente wil in haar bezwaar samen optrekken met Weesp: ‘’Inzet is om te bezien of we de belangen van onze inwoners vanuit een gezamenlijk belang kunnen dienen.’’ Als het nodig blijkt te zijn, zal de gemeente Gooise Meren een officieel bezwaar indienen, kondigt ze in de mededeling aan de gemeenteraad aan.