Stadsdeel Oost bezorgd over biomassacentrale Diemen

Stadsdeel Oost, waartoe ook IJburg behoort, is bezorgd over het plan voor een grote biomassacentrale in Over-Diemen. Die zorgen zijn ook overgebracht aan de wethouder voor milieuzaken in Amsterdam. Het project in Diemen, letterlijk onder de rook van IJburg, is dinsdag besproken in de stadsdeelcommissie. ‘’Wij volgen de ontwikkelingen met belangstelling omdat CO2 en fijnstof de neiging hebben zich niet aan de gemeentegrenzen te houden. We delen de zorgen en onze ambities reiken verder dan het stoken van geïmporteerde biomassa,’’ zegt een woordvoerder van het Amsterdamse stadsdeel tegen diemerkrant.nl. De wethouder van Amsterdam gaat, zoals bekend, met Diemen en de provincie een convenant sluiten met Nuon/Vattenfall over de voorwaarden voor de biomassacentrale. Naar verwachting start volgende week ook de inspraakprocedure over het project van Nuon bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Zuid.