Mantelzorgers Diemen

Theater van Diemen mogelijk uitgebreid met kleine zaal

Theater De Omval in Diemen begint tegen zijn grenzen aan te lopen. Bij enkele recente evenementen als het Open Podium, de infodag van de middelbare school en de inloopavond van Nuon over de biomassacentrale liep de lounge van De Omval vaak overvol. Bij de plannen om het theater uit te breiden om mede ruimte te bieden aan de openbare bibliotheek wordt daarom ook gekeken naar uitbreiding met een kleine zaal. Directeur Michiel Hatenboer: ‘’Gelukkig gaat het erg goed met het bezoek aan de Omval. Inderdaad beginnen we soms ook wel onze grenzen te bereiken. Met de OBA en de gemeente zijn we in gesprek over een uitbreiding aan de achterzijde. In de plannen voor die uitbreiding is een kleine zaal meegenomen, waarmee de druk op de theaterzaal kan worden weggenomen. Het is wel de bedoeling dat we bij de plannen rekening houden met de groei van de gemeente. In het afgelopen theaterseizoen kwam 2,6 procent van onze bezoekers uit de nieuwe wijken Sniep en Holland Park. Wij verwachten in de komende jaren een forse groei van dat percentage.’’