Bus 44 wegens werken ook omgeleid in Diemen-Noord

Buslijn 44 wordt binnenkort ook omgeleid in Diemen-Noord. In het kader van de vernieuwing van de wijk Vogelweide wordt momenteel gewerkt aan de parkeerplaatsen bij Meerkoet. De aannemer hoopt over enige tijd ook te beginnen met de hoofdrijbaan van Meerkoet die in beide richtingen door Bus 44 wordt gebruikt. Het GVB bekijkt wat de beste omleidingsroute is en zal dat tijdig bekend maken. Verwacht wordt dat de werkzaamheden op en rond Meerkoet ongeveer vier maanden gaan duren. Later dit jaar komt ook de Rietzangerweg aan de beurt die eveneens wordt gebruikt door Bus 44. Voor die buslijn tussen Diemen-Noord en station Bijlmer Arena geldt al een omleiding voor de route door Diemen in verband met de herinrichting van de Muiderstraatweg. Die omleiding zou oorspronkelijk tot 1 maart duren maar wordt enkele maanden verlengd.