GroenLinks

GroenLinks Diemen pleit voor meer windmolens

GroenLinks Diemen wil dat er in de provincie Noord-Holland, dus ook in Diemen, meer windmolens geplaatst kunnen worden. De Diemer afdeling vraagt daarom een petitie te ondertekenen om het huidige verbod op meer windmolens in Noord-Holland van tafel te krijgen. In die petitie wijst de partij er op het huidige provinciebestuur niet meer windmolens wil toelaten dan strikt noodzakelijk is. ‘’Dat betekent dat er nu geen windmolens meer bij mogen komen. Zo halen we de klimaatdoelen van Parijs niet. Intussen blijven kolencentrales CO2 de lucht in pompen. Daarom vinden wij: hef het verbod op windmolens op en zorg dat Noord-Holland één van de groenste provincies van Europa kan worden.’ Volgens GroenLinks staan ‘overal in Noord-Holland bewoners en organisaties klaar met plannen om meer windmolens te plaatsen maar ze mogen het niet van de provincie.’