ophaalbruggen

Ophaalbruggen Diemen weken dicht voor ’t verkeer

De twee ophaalbruggen over de Weespertrekvaart, de Diemerbrug en de Venserbrug, gaan de komende tijd weken lang dicht voor het verkeer. Ook scheepvaart is dan niet mogelijk. Dat is nodig om de elektrische installaties te vervangen. De huidige installaties zijn aan het eind van hun levensduur.  Voor de veiligheid en bedrijfszekerheid van de bruggen is vervanging van deze installaties noodzakelijk.

De Venserbrug is voor autoverkeer gesloten van maandag 8 tot en met zondag 21 april. Voetgangers en fietsers kunnen er tot 15 april nog overheen maar vanaf maandag de 15e tot en met zondag de 21e is de Venserbrug volledig afgesloten. De Diemerbrug is voor al het verkeer afgesloten van maandag 29 april tot en met zondag 12 mei. Bus 44 rijdt van 29 april tot en met 12 mei een aangepaste route: de halte bij Beukenhorst vervalt. Er komt een tijdelijke halte op de Bovenrijkersloot nabij de Venserkade.

De scheepvaart door de Weespertrekvaart is door de aansluitende afsluiting van de bruggen gestremd van maandag 1 april tot en met zondag 12 mei.