Brandweer

Brand in woning Diemen door opladen van hoverboard

In de slaapkamer van een woning aan de Muiderstraatweg in Diemen heeft donderdagavond een korte brand gewoed. Volgens de brandweer is de brand ontstaan door kortsluiting bij het opladen van een hoverboard. Bij de brand raakte niemand gewond. Op het moment van de brand waren meerdere bewoners in het huis aanwezig. Zij hebben direct de slaapkamerdeur dichtgedaan en de brandweer gebeld. Ze zijn vervolgens opgevangen in tram 19, die voor het huis langs rijdt, meldt AT5. De politie moest enige tijd de Muiderstraatweg afsluiten waardoor buslijn 44 moest omrijden. De laatste tijd ontstond regelmatig woningbranden door het opladen van hoverboards. In Amsterdam is dat bijvoorbeeld ook gebeurt in IJburg. De brandweer Amsterdam-Amstelland raadt dan ook aan dat soort toestellen niet binnenshuis maar buiten op te laden.