InHolland

Voorlopig geen woningbouw in nieuw deel Holland Park

De kans dat er op korte of zelfs middellange termijn nieuwe woningen, inclusief sociale huurhuizen, worden gebouwd in een nieuwe wijk Holland Park Zuid lijkt gering. De gemeente werkt weliswaar aan een bestemmingsplan, met daarbij een uitgebreid stedebouwkundig plan voor 1.500 woningen, maar dat is vooral nodig om woningbouw mogelijk te maken en om te voldoen aan nieuwe wetgeving. Voor de verdere uitvoering is Diemen echter afhankelijk van de bedrijven en instellingen die in dit gebied langs de Daalwijkdreef de grond bezitten, zo bleek donderdag in de gemeenteraad. Daarbij gaat het onder meer om Hogeschool Holland die in 2021 of 2022 hoopt te verhuizen naar Zeeburg en om de containerwoningen van De Key die tot november 2022 zijn verhuurd. Daarnaast staan er kantoren van Sichting de Arq, een internationaal gerenommeerde instelling op het gebied van traumabehandeling, die de grond in Diemen juist heeft aangekocht om er een nieuw hoofdkantoor te bouwen. Een eerdere poging om de Arq te laten verhuizen naar een locatie bij station Diemen-Zuid is gestrand. Tijdens de raadsvergadering presenteerde zich ook nog de Christengemeente Filadelfia dat nu al een kerk heeft aan de Bergwijkdreef in Holland Park Zuid en er zelf een nieuwe kerk met daarboven woningen wil realiseren. Filadelfia heeft daarbij geconstateerd dat haar bestaande complex in de plannen van de gemeente Diemen ‘is weggepoetst’.