IJburg houdt protestavond tegen biomassacentrale Diemen

Op IJburg wordt op vrijdag 29 maart een inloopavond tegen de plannen voor Nederlands grootste biomassacentrale in Diemen gehouden. Dat gebeurt vanaf 19.30 uur in Lolaland, voorheen Blijburg. ‘’Laat je verbazen door onze sprekers die net als wij de afgelopen maanden verbaasd zijn door alle feiten rondom het onderwerp (die de bewoners niet verteld worden),’’ staat in de uitnodiging. Tot die sprekers behoren hoogleraar Martijn Katan, deskundige bosbeheer en bosecologie Jan den Ouden, expert luchtkwaliteit bij Milieudefensie Anne Knol en deskundige biomassacentrales en afvalovens Johan Vollenbroek. De organisatoren horen via geenbiomassacentrale@gmail.com graag van te voren wie aanwezig wil zijn. ‘’Er zijn een bar en muziek aanwezig,’’ schrijven zij erbij. Rond de biomassacentrale loopt momenteel een zienswijze-procedure waarvoor meer informatie te vinden is op https://www.diemen.nl/inwoner/nieuws/informatiepagina-biomassacentrale-nuon