Muiderstraatweg en omgeving wordt betaald parkeren

Op de Muiderstraatweg maar ook in de hele Burg. de Kievietstraat en een aansluitend deel van de Nic. Lublinkstraat en de Ouddiemerlaan in Diemen wordt betaald parkeren ingevoerd. Momenteel geldt daar nog een blauwe zone. In de nieuwe betaalzone moet voor de eerste twee uur 10 cent worden betaald maar daarna geldt een tarief van 1,50 euro per uur. Het tiencentstarief geldt echter maar één keer per dag per kenteken. De boete voor niet of niet voldoende betalen komt op 62,10 euro per overtreding. Het omvormen naar betaald parkeren houdt verband met de herinrichting van de Muiderstraatweg  waarbij 15 van de huidige 77 parkeerplaatsen gaan verdwijnen. Bovendien is geconstateerd dat er op de Muiderstraatweg vaak lang wordt geparkeerd en dat er meestal weinig plaatsen beschikbaar zijn. In de nieuwe betaald parkeren zone worden tien parkeermeters geplaatst terwijl ook met mobiele parkeerapp’s afgerekend kan worden. De gemeente hoopt de nieuwe regeling in oktober in te voeren.