Zilveren Diemer Speld voor PCOB voorzitter Loek Stomps

PCOB-voorman Loek Stomps heeft vanwege zijn grote verdiensten voor de ouderen in Diemen de Zilveren Diemer Speld ontvangen uit handen van wethouder Jeroen Klaasse. Stomps is sinds 2002 lid van de PCOB Diemen. In 2007 werd hij er secretaris en in 2008 waarnemend voorzitter. Eén van zijn zorgen is de snelle opkomst van internet en digitale communicatie. Veel ouderen kunnen dat hoge tempo niet bijbenen en dat bemoeilijkt het contact met diverse instanties en bedrijven. Loek Stomps knokt daarom voor behoud van schriftelijke en telefonische bereikbaarheid en transacties. Tegelijk is hij ook een van de motoren achter de computerclub van de PCOB om ouderen digitaal wegwijs te maken. Inmiddels hebben daar al meer dan 1300 cursisten een certificaat behaald. Klaasse: ‘’In Diemen wonen relatief veel ouderen en daarom is een actieve ouderenbond, zoals de PCOB, van grote waarde. Loek zet zich als bestuurslid al lange tijd in voor de PCOB en Diemen is hem daar zeer erkentelijk voor. De gemeente maakt zich sterk voor een inclusieve samenleving waar iedereen meedoet en erbij hoort. Ouderen mogen geen vergeten groep worden en Loek levert daar een belangrijke bijdrage aan.’’

(Foto Michel Borghart)