Buslijn 29

Omleidingen bus en tram Diemen lastig maar onvermijdelijk

‘’De vele omleidingen van bus 44 en tram 19 in Diemen deze weken zijn vervelend voor de reizigers. Zij moeten ergens anders opstappen of doen er langer over. Ook voor GVB zelf zijn omleidingen niet prettig. We willen graag op tijd rijden en reizigers zo snel mogelijk op de plaats van bestemming brengen,’’ aldus een woordvoerster van het GVB op vragen van diemerkrant.nl. De werkzaamheden die momenteel in Diemen plaatsvinden zijn echter wel noodzakelijk. ‘’Als het niet gebeurt, zou het gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Denk aan het vervangen van spoorrails omdat deze versleten is. Bij tramlijn 19 is het kiezen uit twee kwaden. Als we blijven rijden dan duren de werkzaamheden soms wel twee keer zo lang, want we moeten telkens stapvoets langs het werk rijden en het werk moet dan stilgelegd worden. De lijn uit de dienstregeling halen is uiteraard ook heel vervelend, maar dan kunnen we het werk wel sneller afronden.’’ Het GVB streeft er, samen met de gemeente Diemen, altijd naar omleidingen zo goed mogelijk aan te kondigen. Reizigers die ‘Seintje’ hebben, krijgen ook een bericht als er een omleiding of verstoring is. ‘’Het lastige is dat je omleidingen niet té vroeg moet communiceren omdat reizigers dan denken dat het per direct ingaat en er té vroeg rekening mee gaan houden. Als ze dan op een verkeerde halte staan, levert dat alleen maar extra irritatie op. Ons streven is om ongeveer twee weken voor aanvang van de werkzaamheden de omleiding te communiceren via al onze communicatiekanalen.’’