ondernemersklimaat

Diemen hoger op ranglijst MKB-vriendelijke gemeenten

Diemen is sterk gestegen op de landelijke ranglijst van MKB-vriendelijke gemeenten. Dat blijkt uit een vorig jaar in opdracht van de gemeente en MKB Nederland door Lexnova uitgevoerd onderzoek. Diemen staat op die lijst nu op plaats 19 terwijl dat bij vorige onderzoeken nog de plaatsen 210 resp. 221 was. In de provincie Noord-Holland is Diemen nu de op Alkmaar na MKB-vriendelijkste gemeente. Uit het onderzoek komt naar voren dat in Diemen gevestigde ondernemers in het midden- en kleinbedrijf tevreden zijn over het lokale klimaat. Bovendien blijkt de gemeente ook ten opzichte van andere gemeenten goed te scoren. Wethouder Jeroen Klaasse van economische zaken: “Ik ben trots dat wij als Diemen zo goed scoren, zowel provinciaal als landelijk. Dat is een pluim voor iedereen, ambtenaren en bestuurders, die zich inzetten voor een MKB-vriendelijk beleid en uitvoering. Korte lijnen, bereikbaarheid en betrokken medewerkers dragen hieraan bij. Dit zijn punten die door ondernemers als positief worden ervaren. We blijven ons inspannen om samen met ondernemers te kijken hoe het toch nog beter kan”.