Saan Museum

Saan Museum Diemen dit jaar maar twee keer open

Het Saan Museum aan de Weesperstraat in Diemen is dit jaar maar twee keer open. Vorige jaren was er in de zomer elke maand een open dag maar dat doet Saan dit seizoen niet meer. De eerste opening is zondag 14 april van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is zoals altijd gratis. In het Saan Museum komt de 120-jarige geschiedenis van het in Diemen opgerichte Koninklijke Saan tot leven. Te zien zijn onder meer historische auto’s en kranen, talloze foto’s langs de wanden, oude onderhoudsboeken en veel gereedschap van vroeger. Soms worden er ook rondleidingen gegeven door oud-medewerkers die boeiende verhalen te vertellen hebben. Op de werf is bovendien het huidige kranenpark ook nog te bewonderen. De volgende en dan ook weer laatste open dag van 2019 is op 15 september