Amsterdam tekent Diemen in zone zonder benzine-auto

De plannen van de gemeente Amsterdam om in 2030 auto’s met een benzine- of dieselauto in een groot deel van de stad te verbieden zijn in Diemen niet goed gevallen. Op een kaart die Amsterdam bij de plannen van wethouder Sharon Dijksma heeft gevoegd staat Diemen ingetekend binnen de Amsterdamse zone waar straks alleen elektrische voertuigen zijn toegestaan, meldt Het Parool. Daar weet Diemen niets van, heeft een woordvoerder van de gemeente Diemen tegen die krant gezegd. “Misschien heeft Amsterdam andere plannen met ons. Er is geen contact geweest over de plannen en we hebben ook geen voorstellen gezien. Dat betekent ook dat we er niet op voorhand aan zullen meewerken.” Ook Duivendrecht is voor het gemak door Amsterdam ingepalmd, terwijl het dorp tussen Amsterdam-Oost en Zuidoost toch echt tot de gemeente Ouder-Amstel behoort, aldus Het Parool.