Arq wil nieuw gebouw

Arq en kerk ‘weggepoetst’ in plannen Holland Park Zuid

Arq Psychotrauma Expert Groep is als eigenaar van een groot kantoorpand en de grond op geen enkele manier betrokken bij de plannen voor het gebied van Holland Park Zuid waar haar gebouw staat. De gemeente Diemen wil in dit gebied 1.500 woningen bouwen maar heeft volgens Arq tot nu toe geen oplossing geboden voor een andere locatie. Eerdere pogingen om een nieuw pand te realiseren elders in Holland Park zijn gestrand omdat die plek te klein bleek voor de plannen van Arq. De instelling is er tot nu toe ook niet in geslaagd in de omgeving een geschikt pand te vinden. Arq wil graag haar huidige pand moderniseren en ook nieuwbouw plegen maar dat is onmogelijk door het nieuwe bestemmingsplan voor woningbouw. Aan de andere kant kan de gemeente een deel van de gewenste woningen niet bouwen. Ook de geloofsgemeenschap Fildelphia, die een kerk in dit gebied exploiteert en daar ook eigenaar van is, stelt dat ze in de plannen is ‘weggepoetst.’