Oba naar Omval

Raad Diemen is enthousiast over OBA/Omval plannen

De gemeenteraad van Diemen is unaniem enthousiast over de plannen om de openbare bibliotheek OBA samen te voegen met Theater De Omval. De raad zal dan ook instemmen met een krediet van 60.000 euro om de plannen verder uit te werken. In de praktijk zou de ‘fusie’ betekenen dat het bestaande theater aan de achterzijde op het parkeerterrein wordt uitgebreid. Dat betekent wel dat een onbekend aantal parkeerplaatsen zal verdwijnen, bevestigde wethouder Jeroen Klaasse op vragen van de Ouderenpartij Diemen. ‘’We zullen daar bij het verdere onderzoek naar moeten kijken.’’ De gemeente schat de kosten voor nieuwbouw aan De Omval voorlopig op bijna 2,5 miljoen euro. Aan de andere kant zal de gemeente dan wel huur ontvangen van OBA. Of het project voor de geschatte prijs te realiseren is, zal volgens de wethouder in een later stadium moeten blijken.