Raad Diemen praat weer over biomassacentrale Nuon

De gemeenteraad van Diemen praat donderdag 16 mei opnieuw over de omstreden plannen van Nuon om een grote biomassacentrale te bouwen in Over-Diemen. Op de agenda staat een uitgebreide notitie van wethouder Jorrit Nuijens van milieu over de stand van zaken rond de centrale. Inmiddels is de periode om zienswijzen – bezwaren – in te dienen bij de twee diensten die de vergunningen moeten regelen voorbij. Bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied zijn ruim 150 van die zienswijzen binnengekomen, volgens een woordvoerster een hoog aantal in zo’n procedure. Bij een andere Omgevingsdienst, die voor Noord-Holland Noord die over de vergunning op grond van de wet natuurbescherming gaat, heeft ook de gemeente Diemen zelf een zienswijze ingediend. De gemeenteraad van Diemen heeft eerder noodgedwongen een voorlopige verklaring van geen bedenkingen afgegeven. Het definitieve besluit daarover zou nog voor de zomer behandeld moeten worden maar op dit moment is volgens de notitie niet duidelijk of dat inderdaad gehaald wordt.