KantoorGenerali

Via neemt derde kantoorgebouw in Diemen-Zuid over

Na het bijna twee jaar geleden in gebruik genomen Via Hostel en het deze week geopende kantoorgebouw annex hotel Via Works in kantorengebied Bergwijkpark-Zuid in Diemen-Zuid gaat de Engelse hotel- en vastgoedonderneming Via ook het er naast gelegen voormalige hoofdkantoor van Generali Nederland ombouwen tot verhuurkantoren. Via heeft voor de ombouw een intentieverklaring getekend met aannemer Van Wijnen dat ook de beide andere gebouwen heeft gerenoveerd en heringericht. Via Work richt er flexibele werkplekken, vergaderruimten en ontmoetingsplekken voor start-ups en kleine bedrijven in. Een deel van het gebouw wordt verhuurd aan andere bedrijven. Generali is vorig jaar uit het gebouw in Diemen vertrokken nadat het Nederlandse verzekeringsbedrijf werd overgenomen door a.s.r. ”Het geheel vormt straks een soort dorp, met tal van voorzieningen, met openbare en privé ruimten, waar een community kan ontstaan. Een gebied waar een uitwisseling ontstaat tussen de gebruikers. Een mix van functies waar iedereen profijt van heeft”, zegt Yuval Hermann, COO van Via Hostels.

archieffoto