Beperkte uitbreiding supermarkt AH Diemen-Zuid in de pen

De kleine supermarkt van Albert Heijn op OurCampus Amsterdam Diemen krijgt mogelijk een beperkte uitbreiding. Klanten, ook uit Holland Park, klagen regelmatig op social media dat het erg druk is in de winkel. De exploitant van de winkel, de in Nijkerk gevestigde Van den Tweel Groep, wil de winkel daarom graag vergroten. De gemeente is daarover nu in gesprek met de eigenaar van de campus Greystar en met de Van den Tweel Groep. ‘’De gemeente is van plan mee te werken aan een beperkte uitbreiding. Hiervoor worden op dit moment de benodigde onderzoeken uitgevoerd. Daarnaast wordt ook wordt planologisch en juridisch onderzocht wat de mogelijkheden zijn de supermarkt uit te breiden, omdat de huidige bestemming een gevraagde uitbreiding niet toestaat. De gemeente hoopt hierover snel met een advies te komen,’’ aldus een woordvoerster van de gemeente Diemen.