Wethouder GL

Wethouder Jorrit Nuijens (GroenLinks) stapt op na arrestatie

Jorrit Nuijens (GroenLinks) stapt met onmiddellijke ingang op als wethouder van Diemen. ‘’Ik heb besloten om per direct terug te treden als wethouder van de gemeente Diemen. De komende dagen en weken zal ik rust nemen om op de gebeurtenissen te kunnen reflecteren. Ik bied mijn oprechte excuses aan. Allereerst aan de agenten die ik zoveel werk heb bezorgd maar ook aan alle inwoners van Diemen, aan mijn partij en aan de raad en het college van Diemen. Het spijt me dat ik mijn werkzaamheden voor de gemeente Diemen niet netjes kan overdragen,’’ aldus Nuijens in een verklaring na zijn arrestatie van donderdagmiddag in Amsterdam. Daarin stelt hij overigens ook ‘dat er een aantal onwaarheden in de berichtgeving zitten’ . Nuijens (39) was pas sinds mei vorig jaar wethouder in een college van GroenLinks, PvdA en D66. Hij woonde nog niet in Diemen en moest onlangs de raad weer om een jaar dispensatie van de woonplicht vragen. Aangenomen wordt dat GroenLinks nu met een nieuwe kandidaat als wethouder in Diemen moet komen.