Gemeentehuis

GroenLinks zoekt nieuwe wethouder, coalitie gaat door

GroenLinks Diemen is op zoek naar een nieuwe wethouder om de vrijdag na een incident met de politie in Amsterdam plotseling afgetreden Jorrit Nuijens te vervangen. De coalitiepartijen in de gemeenteraad van Diemen, naast GroenLinks ook D66 en de PvdA, zien in zijn vertrek geen aanleiding om de samenwerking te veranderen. Dat hebben de drie partijen na overleg meegedeeld. Om het vertrek van Nuijens op te vangen hebben de andere twee wethouders de onderwerpen uit zijn portefeuille tijdelijk overgenomen. Zo is wethouder Jeroen Klaasse nu ook verantwoordelijk voor werk, armoedebestrijding en welzijn en collega Lex Scholten voor duurzaamheid, natuur, milieu en de openbare ruimte. Scholten behandelt daarmee ook het dossier van de biomassacentrale. Klaasse is tevens eerste loco-burgemeester.