In Diemen is geen enkele officiele zwemplek te vinden

In de gemeente Diemen zijn geen zogenaamde officiële zwemplekken te vinden waar de waterkwaliteit wordt gecontroleerd en in orde is bevonden door Waternet. Dat heeft de waterbeheerder desgevraagd aan diemerkrant.nl laten weten. Waternet let bij de controles van zwemwater vooral op het voorkomen van bacteriën en tot huid- of oogirritatie leidende blauwalg. De dichtstbijzijnde openbare goedgekeurde plaatsen om de zwemmen rond Diemen zijn de stranden van Diemerpark en Blijburg die beide in IJburg liggen. Ook bij de Gaasperplas in Amsterdam Zuid-Oost en de Ouderkerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel kan volgens Waternet veilig worden gezwommen. Waternet waarschuwt dat zwemmen op een niet-officiële plek de nodige risico’s met zich meebrengt.