KPN NetwerkNL bereidt glasvezel voor in Diemen Centrum

Personeel van KPN NetwerkNL gaat deze dagen bij de woningen in Diemen Centrum langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen. Glasvezelvoorbereider Danny legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: “Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Ik kijk daarbij naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning.” Alle woningen binnen het aansluitgebied van Diemen Centrum worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk. Op vrijdag 28 juni organiseert KPN NetwerkNL van 14.00 tot 20.00 uur een Glasvezeldag in Theater De Omval. Daarnaast is er elke woensdag van 12.00 tot 20.00 uur een informatiepunt bij AH in Winkelcentrum Diemerplein.