Handhavers Diemen halen tientallen oude fietsen weg

De Handhavers van de gemeente Diemen hebben een veertigtal oude of wrakkige fietsen of fietsen die al lange tijd op een bepaalde plaats waren achtergelaten weggehaald in de Arent Krijtstraat en omgeving en bij Meerkoet in Diemen-Noord. De fietsen waren tevoren voorzien van een rode sticker om eigenaren te waarschuwen dat ze verwijderd zouden worden. Hoewel dat een week na het aanbrengen van die stickers kan gebeuren, geven de handhavers in Diemen de bezitters meestal twee tot drie weken de tijd om hun rijwiel alsnog weg te halen of te herstellen. De weggehaalde fietsen worden nog enige tijd bewaard op de gemeentewerf waar eigenaren ze alsnog zouden kunnen ophalen. De komende weken worden ook oude fietsen of fietswrakken weggehaald in Diemen-Zuid. Inmiddels zijn op de betrokken rijwielen stickers aangebracht, heeft Handhaving Diemen laten weten.